Lasergravering

To metoder af lasergravering

Lasergravering er den overordnede betegnelse for moderne gravering og dækker over to metoder af lasergravering: CO2-gravering og Fibergravering.

I dag er lasergravering den mest brugte metode her på LaserTime. Gravering med laser er den moderne metode inden for gravering af logoer, stregkoder, QR-koder, fortløbende numre og meget mere. Lasergravering er en yderst holdbar løsning, hvor der graveres akkurat lige i overfladen, og giver et flot og holdbart resultat.

Hos LaserTime kan vi gravere på stort set alt i dag. Det kun er fantasien som sætter grænser. Ved brug af lasergravering kan vi gravere i alle slags metaller, glas, træ, plastik (PVC), akryl, læder, marmor og resopal.

Vi betragter os selv som eksperter på området og har en stor erfaring med gravering af firmagaverpokaler og medaljer samt gravering til industrien. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har en forespørgsel vedrørende gravering.
Du kan læse mere om hvad C02- og Fibergravering er, og hvilken forskel der på de to metoder, her nedenunder.

Kontakt os i dag

Har du en forespørgsel til gravering, så skriv til os ved at udfylde vores kontaktformular herunder.

Vi glæder os til at høre fra dig.

CO2-Gravering

CO2-gravering bruges typisk til mere organiske materialer. Dette kan dog variere fra ordre til ordre. En CO2-laser graverer, som det angives ved navnet, med CO2.

Helt præcist, så benytter man sig af radiobølger, som reflekteres på spejle og derfra sendes videre gennem små kamre i CO2-laseren, som til sidst presses gennem et lille objektiv, som altså resulterer i gravering ved kontakt med materialet. Modsat fibergravering, så er der ikke noget kabel som transporterer laseren.

Fordelen ved CO2-gravering er, at resultatet giver et mere glat udtryk. Til gengæld arbejder CO2-laseren noget langsommere end fiberlaseren, og dertil har den brug for mere vedligeholdelse og rengøring.

Fibergravering

Fiberlaseren kan i langt de fleste tilfælde gravere i alle salgs metaller med en høj detaljegrad, så slutresultatet fremstår pænt og tydeligt.

Fiberlaseren er bygget op omkring et optisk kabel, som skyder energi fra en stor rød diode. Kablet er ofte fremstillet med grundstoffet erbium. Erbium er med til at forstærke energien fra den røde diode og giver derfor en stærkere gravering.

Fordelene ved fiberlaseren er, at den er yderst driftssikker, da der ikke er nogle mobile dele indbygget i fiberlaseren, modsat CO2-laseren, som er mere skrøbelig. Kvaliteten ved fibergravering er ekstremt højt. Det skyldes, at hele processen foregår lineært gennem det optiske kabel, hvor der ikke er noget, som kan forstyrre laserstrålen. Det betyder, at man kan gravere helt ned i de mindste detaljer.

Ved fibergravering taler vi typisk om ’lys gravering’ eller ’mørk gravering’. Ved lys gravering graveres der meget let i overfladen på materialet, hvor i mod der graveres dybere ved mørk gravering, som derved også giver noget mere kontrast og synlighed. Mørk gravering bruges eksempelvis typisk ved industrigravering af stregkoder og QR koder. Det er også muligt at kombinere både lys og mørk gravering for at opnå forskellige nuancer, eksempelvis ved gravering af et logo.

Firmagaver

Firmagaver er en tilbagevendende ordreopgave for os. Opgaverne kan være vidt forskellige og vi er vant til at håndtere og gravere på gaver af mange forskellige materialer.

Hoptimister, lysestager, termokrus og vi kunne blive ved. Vi har taget imod og graveret et utal af firmagaver for rigtig mange af vores kunder.

Ved at få graveret virksomhedens logo eller måske et citat på, kan du som virksomhed

Kontakt os med din forespørgsel til gravering af firmagaver i dag.  

Industri

Gravering til industri spender meget bredt. Opgaverne er ofte meget specifikke og unikke fra forespørgsel til forespørgsel og fra kunde til kunde.

Vi har stor erfaring med gravering af skilte, CE-mærkning, serienummer og QR koder.

Har du en forespørgsel på noget af ovenstående eller måske noget helt andet, så udfyld vores kontaktformular.

Skilte

Vi graverer ofte skilte i mange forskellige former. Det kan være både skilte til dør eller postkasse, eller helt almindelige navneskilte.

Gravering på skilte foregår ofte ved lasergravering. Helt specifikt så bruger vi oftest vores CO2-laser til at gravere skilte. Oftest giver dét det bedste resultat, men det afhænger af hvilket materiale skiltet er lavet af.

Skriv i kontaktformularen hvilket materiale dine skilte er lavet i, så finder vi frem til hvordan vi skaber det bedste resultat.

Pokaler

Vi får hyppigt forespørgsler på gravering af pokaler. I dag udfører vi både graveringer med lasergravering og diamantgravering.

Gravering af vandrepokaler foretager vi eksempelvis stadig med diamantgravering. Det giver nemlig det bedste resultat.   

Så alt efter om du har mange pokaler i forbindelse med et stævne eller om du blot har en enkelt vandrepokal, som skal graveres, så er vi klar til at hjælpe.

Udfyld kontaktformularen med din forespørgsel.